D66? VVD? Voor de dieren, tegen europa? Er valt weer wat te kiezen vandaag.  (Foto's: J.P. Kranenburg).

Europese Verkiezingen: Stemmen tot 21.00 uur

De campagne was misschien wat minder zichtbaar dan een paar maanden geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar toch kwamen ook nu tal van bekende Nederlanders naar Leiden. VVD-minister Schultz flyerde zaterdag op de markt, net als D66-voorman Alexander Pechtold. Ondertussen bezocht lijsttrekker Bas Eickhout van GroenLinks de Europaweg en was de Partij voor de Dieren druk met een olifant.

Al om 5.00 uur ging vanmorgen het eerste stembureau in Nederland open. Dat was op het station van het Noordhollandse Castricum. Daar vertrekt namelijk om 5.15 uur al de eerste trein. Er kan op 50 stations gestemd worden. Stemmen kan overigens tot 21.00 uur. Vergeet niet stempas en id-bewijs mee te nemen. Selfies mogen, maar, zo waarschuwt de gemeente op briefjes in alle stemhokjes, je bent nooit verplicht om te vertellen op wie je hebt gestemd.

Nederland loopt samen met Britten voorop bij het kiezen van een Europees Parlement. In de overige 26 landen binnen de Europese Unie gaan de kiesgerechtigden pas morgen, zaterdag of zondag naar de stembus.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×