PvdA-raadslid Helma Baart (Foto: PvdA Leiden)

1124 woningen in Leiden staan langer dan anderhalf jaar leeg

PvdA-raadslid Helma Baart is geschrokken van de cijfers van het CBS waaruit blijkt dat er in Leiden 2770 woningen leeg staan. 1124 daarvan staan al langer dan 18 maanden leeg. Het raadslid wil van het College van Burgemeester en Wethouders weten of het inzicht heeft in de achtergronden van deze leegstand.

 

Ook wil de PvdA dat het College in geval van langdurige leegstand in de sociale huur met de woningcorporaties om tafel gaat om dit tegen te gaan. In de sociale huursector zijn al jaren wachtlijsten vooral starters komen lastig aan een woning. De PvdA maakt zich vooral zorgen omdat het er, volgens deze partij, op lijkt dat de liberalisering van de huurmarkt de langdurige leegstand versterkt. Mocht uit de antwoorden van het College blijken dat het vermoeden klopt dan willen de sociaal-democraten snel actie. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×