Bart Ouwerkerk, acteur van TAMTAM theater, vertelt over de voorstelling Gebakken (k)lucht die op 30 mei in première gaat. (Foto via Twitter @dianadries)

Een vleugje Vlaams in Cultuur071

Vandaag is Tijs Huys, acteur en muzikant, bekend van het Leidse theatergezelschap PS|theater, studiogast bij Cultuur071. Hij vertelt over de Hoop van Leiden, de afsluitende voorstelling van het tweede themajaar van de Atlas van Leiden. Samen met 80 jongeren en professionele theatermakers staat op 3, 4 en 5 juni de Leidse Schouwburg twee keer per dag (om 16.00 uur en om 20.00 uur) op zijn kop. Je stapt het brein van een puber binnen zodra je in de schouwburg binnenkomt. Overal is theater, muziek en een installatie en de teksten zijn gebaseerd op gesprekken met jongeren. En we horen meer over hoe Tijs acteur geworden is.

Audiofragment: Luister hier de hele uitzending terug via soundcloud.

Theatertips van ondergetekende zijn: N.I.G.H.T time, vanavond in de Leidse Schouwburg (afstudeervoorstellingen van de master opleiding T.I.M.E.), de Atlas van Leiden op het Pieterskerkplein vanwege het Verrassend Winkelweekend, de opening van de foto-expositie JAPAN NOW & THEN van Fred Rohde (25 mei) en de openluchttentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht ‘Beelden in Leiden’.

Bart Ouwerkerk vertelt over de nieuwste voorstelling van theatergroep TamTam, die op 30 mei in première gaat: ‘Gebakken (K)lucht’. Het belooft wat, want Bart speelt vier rollen waaronder de zanger Engelbert Humperdinck.Tekst en regie van Gideon Roggeveen. Kaartjes via www.gebakkenklucht.nl

In de rubriek Talent071 is Delano Tjon A Fon, beter bekend als Buck Star, in de studio. Hij wil zoveel mogelijk mensen met zijn teksten en zijn muziek raken. Ben je benieuwd naar wat hij maakt? Je vindt hem op You Tube.

Het wordt deze week ook weer heel moeilijk om keuzes te maken op muziekgebied volgens Peter Visser (@muziekgezien). Eruit springen zijn tips over Quite Quiet (woensdag in Scheltema), de Leidse Olympus met Wende en Roos Jonker (30/5) en morgenmiddag de Steeley Dan Tribute door Lo van Gorp & friends in de Twee Spieghels. Meer info: www.muziekgezien.nl.blogspot.nl

In het Kijkhuis draait deze week de nieuwste film van regisseur David Mackenzie. ‘Starred Up’ is het hartverscheurende verhaal over de jonge delinquent Eric. Volgens filmkenner Govert de Kok is de film zeer aangrijpend en ‘In your face’.

Studiogast Tijs Huys staat nog even stil bij de succesvolle voorstelling ‘Het Verdriet van Leiden’ in 2013. De mooiste voorstelling was die keer met een gedwongen pauze, vanwege onweer en regen. ‘Het verdriet dat naar beneden kwam.’ Tijs sluit de afzending af met het gedicht ‘Verlangen’ van Federico Garcia Lorca. Luister volgende week weer naar Cultuur071 bij Sleutelstad op 93.7 FM of via de kabel 102.4. Dan is Frieke Hurkmans (directeur van de Pieterskerk) onze studiogast.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×