Fikse buit voor politie en belastingdienst bij controle in Leiden Noord

Een algemene verkeerscontrole op de Kooilaan heeft afgelopen vrijdag bijna 50.000 euro opgeleverd. De politie scande samen met de belastingdienst tussen 14.30 en 22.30 uur in totaal 1.100 voertuigen. In 322 gevallen leverde dat een ‘hit’ op. De Belastingdienst inde 47.282 euro en op 38 voertuigen werd beslag gelegd. Tien zijn er direct afgesleept. Ook kregen twee automobilisten een proces-verbaal omdat ze geen handelaars kentekenbewijs konden overleggen. In twee andere gevallen werd een naheffing van de BPM opgelegd en werden twee gevallen de Nederlandse inzittenden nader onderzocht omdat ze in een buitenlands voertuig reden.

Bij de controle heeft de politie in totaal voor 1.645,25 euro aan openstaande boetes geïnd. Ook moesten 48 bestuurders een blaastest doen. Twee van hen leken teveel te hebben gedronken, maar de uitslag van de ademanalyse op het bureau wees uit dat ze onder de strafbare grens zaten. Verder werden er zes processen verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, rijden zonder of met ingevorderd rijbewijs en voor het ontbreken van de kentekenplaat op een aanhanger.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×