VVD-raadsleden Juliette Gilissen (onder) en Dorien Verbree (Archieffoto: Chris de Waard)

VVD vreest overlast voor ondernemers op Bree- en Korevaarstraat

VVD-raadsleden Juliette Gilissen en Dorien Verbree maken zich zorgen dat het vervroegd op de schop nemen van Breestraat en Korevaarstraat extra overlast zal opleveren voor winkeliers en andere ondernemers. Vanaf 9 juni zal het gebied, vervroegd vanwege werkzaamheden van Liander, worden opgeknapt. Daardoor duurt het hele project drie weken langer dan eerst was voorzien.

De VVD wil van het College van Burgemeester en Wethouders weten of het dringend noodzakelijk is dat Liander de werkzaamheden nu uitvoert en niet over anderhalf jaar. Het twee keer open en dichtgooien van de straat is weliswaar minder efficient maar het verspreidt de last die winkeliers, winkelend publiek en ondernemers hebben over twee periodes. Vooral het onverwacht vervroegen van de werkzaamheden leveren mogelijk extra kosten op. De VVD wil weten of Liander daar de rekening van krijgt.

Ook wil de VVD-fractie in Leiden weten of het vervroegen van de werkzaamheden van 30 naar 9 juni andere werkzaamheden, zoals bij de Klokpoort, in de binnenstad doorkruist. De VVD wil namelijk niet dat de binnenstad volledig onbereikbaar wordt waardoor ondernemers nog meer de dupe zijn van werkzaamheden. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×