Syrische markt op Stadhuisplein

Om aandacht te vragen voor de schending van de mensenrechten en de nog altijd onveilige situatie in Syrië, organiseert Amnesty Leiden Komende zaterdag 31 mei een Syrische markt op het Stadhuisplein. De hele middag worden er activiteiten georganiseerd voor groot en klein, zijn er Syrische producten te koop, kan de bezoeker vragen stellen aan Syrische Nederlanders en is er Syrische muziek te horen.

De opbrengst van de markt is bestemd voor basisschool Mustafa Qarman in Aleppo. Tevens is er een collectebus aanwezig. In de laatste week van mei staan deze bussen ook in diverse Leidse winkels. Het is de bedoeling dat er met het opgehaalde geld lesmateriaal voor de leerlingen van de school wordt gekocht. Het aantal leerlingen is de laatste tijd sterk gestegen tot ruim 250. De kinderen voelen zich veilig op de Mustafa Qarmanschool en gaan er dan ook graag naar toe.

 

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×