Jan-Willem Fukkink vertelt op de radio over de brouwerijdagen en over Leidsch Bier. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidsch lustrumbier tijdens brouwerijdagen

Bier gemaakt met Champagnegist. Het is vandaag nog tot 19.00 uur te proeven bij Brouwerij Leidsch Bier aan de Flevoweg op bedrijventerrein de Merenwijk. Dit weekeinde worden de landelijke Brouwerijdagen gehouden. Aan dit initiatief van Jan-Willem Fukkink van Leidsch Bier doen dit jaar bijna honderd kleine brouwerijen mee. Vanaf 14.00 uur gaan de deuren bij Leidsch Bier open.

Audiofragment: Jan-Willem Fukkink over de brouwerijdagen waarbij iedereen Leidse speciaalbieren kan proeven in de Merenwijk.

Uiteraard houdt ook Leidsch Bier zelf open huis. Met onder andere het speciale jubileumbier La Dixième. Samen met Hein Fles van café Storm, dat net als Leidsch Bier het 10-jarig bestaan viert, heeft Fukkink het lichtvoetieg bier van 4% alcohol ontwikkeld, gemaakt met champagnegist. De speciaal geselecteerde giststam geeft het bier een heel fris en fruitig karakter. En dat wordt nog mooier door een subtiele combinatie van Duitse, Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse hopsoorten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×