Op 29, 30 en 31 augustus worden er in Leiden twee foodfestivals gehouden. ProefPark Leiden in de Leidse Hout en Rrrollend Leiden op het Pieterskerkplein. (Foto: Facebook ProefPark Leiden).

Rrrollend Leiden gaat concurreren met ProefPark Leiden

Niet in september, maar de laatste drie dagen van augustus vindt de tweede editie plaats van Rrrollend Leiden. Plaats van handeling is net als afgelopen weekeinde het Pieterskerkplein. Op 29, 30 en 31 augustus staan de foodtrucks weer bij de Pieterskerk. Opnieuw wordt aansluiting gezocht bij het Verrassend Winkelweekend. Dat heeft in augustus als thema: Fashion en Dans. Ook het historische plein om de hoek – het Gerecht – wordt bij het verrassende weekend betrokken. Daar vindt een Vintage markt plaats. Het foodfestival wordt opgeluisterd met verschillende muziekoptredens.

Niet iedereen is er blij mee dat de tweede editie van Rrrollend Leiden uitgerekend dát weekeinde wordt gehouden. In de Leidse Hout wordt die dagen namelijk het ProefPark Leiden gehouden. Een (fair)food festival dat is ontstaan in Haarlem en wegens succes nu ook uitgerold wordt in andere steden.

Trudy Kwik van Rrrollend Leiden ziet het probleem niet. “Er zijn op dit moment zoveel foodtrucks actief in heel Nederland dat het juist een aanwinst is dat er meerdere evenementen zijn. De doelstellingen van beide evenementen liggen ver uiit elkaar, evenals de locaties. naar ons idee bijten de evenementen elkaar niet.”

Bij ProefPark Leiden wordt daar anders over gedacht: “Er is nooit genoeg werk voor twee van die evenementen in één weekeinde,” zegt organisator Sjors van Wezel: “Zelfs niet in een stad als bijvoorbeeld Amsterdam”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×