De omgeving van de flats werd door de politie afgezet in verband met sporenonderzoek. Daarbij werden in elk geval kogelhulzen op straat gevonden. (Foto: Amando van der Heide).

15 Arrestaties na schietpartij; recherche zoekt getuigen

De recherche in Leiden onderzoekt de schietpartij die vanmorgen plaatsvond in het Jacques Urlusplantsoen in Leiden Zuid-West. Rond 5.00 uur vanmorgen werden er schoten afgevuurd op een horecagelegenheid bij de flats. Er raakte niemand gewond, wel werd de gevel van het pand beschadigd. In totaal werden er 15 mannen aangehouden. Op de Zeemanlaan werd even later ook een vuurwapen gevonden.

In het café waren op het moment van de schietpartij tien personen aanwezig. Ze zijn allemaal aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Getuigen meldden dat zij na de schoten een witte auto hadden zien wegrijden. Agenten pikten die auto in de omgeving op en er volgde een achtervolging richting Lammenschansweg. Op de Zeemanlaan sprongen er drie inzittenden uit, zij werden direct aangehouden. De auto ging er vervolgens vandoor in de richting van Den Haag. Op de Boslaan zetten Haagse agenten de auto langs de kant, waarna ook de laatste twee inzittenden werden gearresteerd.

De recherche van de politie Leiden onderzoekt de toedracht van het schietincident, evenals de betrokkenheid van de aangehouden verdachten. Onder hen zijn mannen in de leeftijd van 21 tot 50 jaar uit Leiderdorp en Leiden. De politie heeft nog niet van alle verdachten de identiteit vast kunnen stellen.

In het kader van dit onderzoek werd zowel bij het Jacques Urlusplantsoen als in de Zeemanlaan naar sporen gezocht, onder meer met speurhonden. In de Zeemanlaan werd daarbij dus een vuurwapen gevonden. De recherche zet het onderzoek voort, mensen die informatie hebben die van belang zou kunnen zijn, worden verzocht contact op te nemen op telefoonnummer 0900-8844.

Leiden jup


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×