De hulpdiensten in Hollands-Midden worden nu ook aangestuurd vanuit Den Haag. (Foto: PR).

Gemeenschappelijke meldkamer Rooseveltstraat dicht

Voortaan wordt de hulpverlening van politie, brandweer en ambulance in de veiligheidsregio’s Haaglanden en Hollands Midden gecoördineerd en aangestuurd vanuit de Gemeenschappelijke Meldkamer in Den Haag. De gemeenschappelijke meldkamer van de regio Hollands Midden aan de Rooseveltstraat in Leiden is gesloten.

De Gemeenschappelijke Meldkamer in Den Haag is een van de nieuwste en modernste meldkamers in Nederland. De meldkamer is gehuisvest in ‘de Yp’. Dat is het politietrainingscentrum in Ypenburg (Den Haag).

De hulpdiensten in de veiligheidsregio Haaglanden werken al sinds 12 maart 2013 vanaf de nieuwe meldkamer. Sinds gisteren zijn daar de hulpdiensten van Hollands Midden bijgekomen. Daarmee groeit het werkgebied van de meldkamer van 1 miljoen naar 1,75 miljoen inwoners. Op de meldkamer is plek voor 54 centralisten. Opvallend element in de gemeenschappelijke meldkamer (GMS) is de speciaal ontworpen meldkamertafel met vier beeldschermen.

Bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Den Haag komen alle meldingen van incidenten en calamiteiten die zich voordoen in de veilgheidsregio’s Haaglanden en Hollands Midden binnen via alarmnummer 1-1-2. Daarnaast komen op de meldkamer ook de meldingen van particulieren alarmcentrales (PAC’s), Burgernet, Amber Alert en NL Alert binnen. De centralisten van de meldkamer nemen meldingen aan en sturen de hulpdiensten aan die in het verzorgingsgebied aan het werk zijn.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×