Sijpkens in zijn bootje op de Nieuwe Rijn. Ook in Amsterdam is hij regelmatig te zien en te horen als hij met de beiaardier van de Westertoren de muziek van 'Soldaat van Oranje' speelt. (Foto/video: Robert Strijk via Facebook).

Samenspel carillon met trompet en orgel op Nieuwe Rijn

Hoewel hij het al een hele tijd doet, heeft nog lang niet iedereen het bijzondere samenspel gehoord dat Reinier Sijpkens incidenteel ten gehore brengt. In een klein bootje vaart hij op gezette tijden naar de Nieuwe Rijn om daar met orgel en trompet een ‘battle’ aan te gaan met het carillon van het Leidse stadhuis. 

De nieuwe cultuurwethouder Robert Strijk neemt zijn taak serieus en maakte een filmpje van het miniconcert. “Dit vond ik nu mooi. Een onverwacht concert van het stadscarillon en een man in een bootje met trompet en orgel. Door het slechte weer hebben helaas weinig mensen het bijzondere optreden gehoord en gezien.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×