Pieter Kos moet als formateur de koppige partijen in Den Helder weer bij elkaar brengen. (Foto: Facebook).

Leidse GroenLinks-baas formateur in Den Helder

Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks Leiden is de komende dagen veel in zijn geboortestad Den Helder te vinden. Kos is namelijk gevraagd om de vastgelopen college-onderhandelingen vlot te trekken. En hij heeft ja gezegd: “Een prachtige opdracht,” vindt ie dat.

In Den Helder onderhandelen de Stadspartij Den Helder, CDA en VVD. Inhoudelijk bereikten de partijen al overeenstemming onder leiding van de voorganger van Kos. Formateur George de Ceuninck van Capelle gaf zijn opdracht woensdag terug, toen bleek dat de partijen het niet eens konden worden over het aantal wethouders.

 De Stadspartij wilde vijf wethouders. Drie voor de Stadspartij, één voor het CDA en één voor de VVD. Die laatste twee partijen vonden de Stadspartij dan te dominant worden in het nieuwe college en wilden de PvdA in de coalitie halen. De Stadspartij zou dan één van de drie zetels aan die partij moeten gunnen. Dat wilde de Stadspartij niet.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×