Een olifant op het lustrum van Minerva vinden de studenten bij nader inzien toch geen goed idee. In Italië siert de olifant van Bernini overigens het Piazza della Minerva in Rome.

Toch geen olifant op lustrum Minerva

De Leidse Studentenvereniging Minerva laat bij nader inzien toch maar geen olifant opdraven bij de lustrumviering. “Na nader onderzoek hebben we besloten dat de komst van een olifant toch niet gepast zou zijn,” zo laat de jubilerende vereniging via Twitter weten. Dat nadere onderzoek kwam er nadat de Leidse Partij voor de Dieren bezwaar maakte tegen de komst van het dier.

“Dat kan toch niet waar zijn,” zegt fractievoorzitter Dick de Vos die nog geen twee weken geleden ook al aan de bel trok toen ook een Leids kinderdagverblijf de opening vierde met de aanwezigheid van een olifant. “Hebben ze dan niks geleerd?” zo vraagt De Vos zich af. Wel dus. “De olifant is niet uitgenodigd. De Vos en de rest van de stad wel,” zo laat Minerva weten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×