Joep van Beijnum is een van de jonge talenten die speelde tijdens de Nacht van de Viool. (Foto: J.P. Kranenburg). 

RMO betoverd door de Nacht van de Viool

Uit alle hoeken van het Rijksmuseum van Oudheden klonken snaarinstrumenten afgelopen zaterdagavond. De Nacht van de Viool werd daar voor de derde keer georganiseerd. Edmond Fokker-van Crayestein was de gastheer van deze avond. ”Het doel van vanavond is om zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden te trekken, en ik hoop dat de mensen van de concerten zullen genieten”.  

De avond begon in de tempelzaal met een vioolconcert van Johann Sebastiaan Bach waarin Daniël Röhn soleerde. Het klassieke programma was zeer divers: van Brahms en Bruckner tot de vier jaargetijden van Vivaldi. Naast klassieke muziek waren er ook nog andere stijlen te horen zoals Middeleeuwse muziek en Arabische muziek.

Audiofragment: Eline van den Hout in gesprek met Edmond Fokker-van Crayestein en Joep van Beijnum tijdens de Nacht van de Viool 2014.  

Jong talent kreeg ook de gelegenheid om op te treden. De veertienjarige Nana Moussault speelde het eerste deel van het vioolconcert van Mendelssohn en Joep van Beijnum (17 jaar) speelde onder andere een erg vingervlug stuk van Saint-Saëns. Van Beijnum: ”Ik hoop dat ik in de toekomst nog vaak ga optreden voor grote zalen.”

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×