De Leidse Bijenmarkt wordt dit jaar gehouden in de tuin van Museum Volkenkunde. (Foto: PR).

Bijenmarkt in museumtuin Volkenkunde

De tuin van Museum Volkenkunde is op zaterdag 14 juni nieuwe locatie voor de jaarlijkse Leidse Bijenmarkt. Op de nieuwe locatie laten de standhouders alle aspecten zien van het bijenhouden: demonstraties honing slingeren, een steekvrije bijenstal, de verkoop van bijenvolkjes en een filmpresentatie over het leven van de bij.

Op de markt verkopen imkers hun honingproducten en staan verschillende natuur- en milieuorganisaties naast ambachtelijke kramen met o.a. kaas, aardewerk, textiel en bijzondere planten. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals schminken, ponyrijden en theater van toneelvereniging Ploef. Op de verschillende terrasjes kan jong en oud met lekkernijen als honingwijn, -koek en suikerspin genieten van diverse artiesten die live optreden.

De bijenmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×