Ook vorig jaar hield de buurtvereniging Zeeheldenbuurt een succesvolle plantjesactie. (Foto: PR).

Vrijdag plantenactie in Zeeheldenbuurt

De Leidse Zeeheldenbuurt ziet er vanaf vrijdagavond weer een stuk fleuriger uit. Bewoners kunnen dan tegen inlevering van een huis-aan-huis bezorgde bon drie gratis plantjes afhalen bij Speeltuin Ons Eiland. Ook kunnen ze met grote korting bloembakjes voor aan de regenpijp aanschaffen. Zowel voor plantjes als voor de bakjes geldt wel: op = op.

“Vorig jaar was de plantenactie een groot succes”, vertelt Annemarie Koopman van de groencommissie van buurtvereniging Zeeheldenbuurt: “De bewoners van de Zeeheldenbuurt willen graag samen de wijk opfleuren. Dat bleek de afgelopen maanden ook al uit hun inbreng tijdens de Wijkvisie. Veel buurtbewoners zouden graag meer groen in de wijk zien. Deze plantenactie is een eerste stap.”

Alle bewoners van de Zeeheldenbuurt zijn vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 van harte welkom in Speeltuin ‘Ons Eiland’ in de Kortenaerstraat. Het is de bedoeling dat de plantjes aan de straatkant geplant worden: in voortuinen, geveltuinen, bloembakken of boomspiegels. De plantjesactie wordt financieel mede mogelijk gemaakt door woningcorporatie Portaal.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×