Op de Middelstegracht kon een toevallig passerende motoragent de voortvluchtige inbreker aanhouden. (Foto: Sleutelstad12).

Inbreker ingerekend door motoragent

Een 20-jarige vrouw uit Leiden kreeg gisteren de schrik van haar leven toen ze na het boodschappen doen oog in oog stond met een inbreker in haar woning op de Groenesteeg in Leiden. Een toevallig passerende motoragent wist de inbreker aan te houden. Het slachtoffer ging rond 13.00 uur boodschappen te doen. Toen ze even later thuiskwam, merkte ze gelijk dat er iemand in het huis aanwezig was. Toen ze riep wie er was, kwam de verdachte tevoorschijn.

De man deed zich voor als schilder, maar daar trapte de vrouw niet in. Ze liep naar buiten om de politie te bellen, toen er toevallig een motoragent langsreed. De verdachte rende weg, maar toch kon de agent hem even verderop, op de Middelstegracht, aanhouden.

Tijdens zijn vlucht gooide de verdachte een tasje weg bij de Kloosterpoort. Er bleken persoonlijke spullen in te zitten die uit de woning in de Groenesteeg kwamen. Ook zaten er inbrekerswerktuigen in. De 41-jarige verdachte – een man zonder vaste woon- of verblijfplaats – is in verzekering gesteld.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×