De beelden komen vanavond onder de hamer van veilingmeester Jop Ubbens. (Foto: Chris de Waard).

Beelden in Leiden: Sterk Werk vanavond geveild

Vanavond om 18.00 uur begint in de Lutherse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht de veiling van alle tien beelden van de openlucht-expositie Beelden in Leiden. Een primeur. Want niet eerder werden de beelden verkocht. Veilingmeester is directeur Jop Ubbens van Christie’s Nederland.

Audiofragment: Joque Mulder en Jop Ubbens over de beeldenveiling van vanavond.

Een unieke kans voor kunstliefhebbers om werk in huis te halen van kunstenaars die nu nog betaalbaar zijn, maar die over enkele jaren in musea staan, denkt BIL-voorzitter Joque Mulder. Betaalbaar is ook hier uiteraard een relatief begrip. De beelden gaan weliswaar naar de hoogste bieder, maar die moet wel rekenen op bedragen tussen de 1.500 en de 10.000 – 15.000 euro. Voordeeltje: daar komt verder niks bij. Beelden in Leiden is niet BTW-plichtig en er worden geen opgelden in rekening gebracht.

De beelden worden vandaag dan wel verkocht, ze blijven gewoon te bezichtigen aan de Hooglandse Kerkgracht. De expositie van beelden met beton als basismateriaal duurt nog tot en met 3 augustus. Vandaar ook de titel: Sterk Werk.

Leiden sterkwerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×