De dag na de mishandeling zette De Bruijn een foto van zijn gehavende gezicht op Facebook. Die bracht een stroom van reacties teweeg. (Foto: Facebook).

Flinke celstraffen voor homofoob geweld in Parijs

Een rechtbank in Parijs heeft gisteren drie mannen veroordeeld tot straffen tot 2,5 jaar cel voor de zware mishandeling van Wilfred de Bruijn en zijn partner. Een vierde verdachte verschijnt binnenkort voor de kinderrechter. Volgens justitie was homofobie daarbij het motief. De Bruijn werd vorig jaar april zwaar toegetakeld toen hij met zijn vriend in de Franse hoofdstad van een feest op weg was naar huis. Daarbij liepen ze hand in hand.

Voormalig Leidenaar Wilfred de Bruijn woont inmiddels ruim tien jaar in de Franse hoofdstad. Hij heeft inmiddels laten weten blij te zijn met het vonnis tegen twee mannen die hem vorig jaar in Parijs ernstig hebben mishandeld. Hij is vooral opgelucht dat alle aanklachten tegen de verdachten bewezen zijn verklaard.

De 39-jarige Bruijn ondervindt nog altijd last van de mishandeling. Voor de gevolgen van de mishandeling is een schadevergoeding geëist en toegekend. Maar de kans dat het geld ook wordt betaald is klein, denkt De Bruijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×