Martine Heruer (rechts) en Joke Vos geven al drie jaar leiding aan het Alzheimer Café,
waar mensen met dementie elkaar in een veilige sfeer kunnen ontmoeten. (Foto: Peter Vos).

Liedjes uit de oude doos bij Alzheimer Café

‘De kracht van liefde’ is de titel van het liedjesprogramma dat Guido Lamm brengt tijdens het Alzheimer Café van donderdag 12 juni. De kleinkunstenaar zingt de mooiste liedjes uit het repertoire van Ramses Shaffy, Jacques, Brel, Paul van Vliet, Jules de Corte en Toon Hermans.

Door een bijdrage van de Leidse ondernemersvereniging B4Business kunnen de ‘kroegbazen’ Martine Heruer en Joke Vos van het Alzheimer Café de voorstelling aanbieden. Guido Lamm wordt muzikaal terzijde gestaan door pianist, chanteur en componist Guido van de Meent.

“Het wordt een avond waar nog lang over nagepraat zal worden,” beloven Heruer en Vos, die al drie jaar leiding geven aan het Alzheimer Café. “De liedjes zullen zeker een gevoelige snaar raken.” Guido Lamm weet waarover hij praat en zingt. Hij was verpleegkundige en later manager en directeur van een verpleeghuis. Inmiddels trekt hij al drie jaar succesvol door het land met zijn programma’s.

Het Alzheimer Café – de laatste van het seizoen 2013-2014 – wordt gehouden op donderdag 12 juni in Het Waterland, Boerhaavelaan 345, Leiden. De feestelijke avond in het Alzheimer Café begint om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur. Toegang, koffie en thee en parkeren (achter Het Waterland) zijn allemaal gratis.

Het Alzheimer Café is een initiatief van ActiVite, Libertas Leiden, Rijnland Zorggroep, Topaz, Pluspunt Leiderdorp, Radius Leiden/Oegstgeest, Zorgcentra ’t Huis op de Waard en Roomburgh en Alzheimer Nederland en is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden.

Voor meer informatie bel 06 1041 7279. Twitter: @ Alzh_cafeLeiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×