Ook morgen worden er weer honderden mensen verwacht op het plein voor de Burcht waar vanaf 14.00 uur zeemansliederen worden gezongen tijdens het maritieme festival Naar Zee, Naar Zee! (Foto: PR).

Naar Zee, Naar Zee: Zeemansliederen in centrum van Leiden

Gisteravond was er al een maritiem open podium, vanavond is er in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht een maritiem concert en morgen staat het halve centrum in het teken van het Sea Folk & Shanty festival ‘Naar Zee, Naar Zee!’. Drie dagen lang zeemansliederen in Leiden georganiseerd door het Leidse zeemanskoor Rumor di Mare en de maritieme folkgroep Act of Munity.

Het buitenfestival wordt morgenmiddag om 14.00 uur geopend op het Burchtplein. Dat gebeurt door burgemeester Lenferink die de zeemansliedjes naar verluidt zelf ook niet onverdienstelijk ten gehore kan brengen. Daarna wordt er tot 18.00 uur gezongen en gespeeld op het plein voor de Burcht, maar ook op een viertal andere plekken in het centrum zijn groepen uit binnen- en buitenland te horen. Op het Hooglandse Kerkplein, bij Café de Twee Spieghels en in de biep aan de Nieuwstraat zijn ook optredens.

Op het zeeliederenfestival spelen onder meer ‘The Longest Johns’ (UK) en ‘Les Mãles de Mer’ (Wallonië), ‘Onstuimig Schuim’ (Kennemerland), ‘Shantymen Kaap Hoorn’ (Hoorn) en ‘Paddy’s Passion’ (Harderwijk). En natuurlijk de organisatoren ‘Rumor di Mare’ (Leiden) en ‘Act of Mutiny’ (Leiden).

’s Avonds is er vanaf 20.00 uur een slotconcert in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht. De deelnemende groepen zullen elk een viertal liederen ten gehore brengen. Bijzonder hierbij is dat het laatste nummer van elke groep moet worden gezongen met de volgende groep.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×