Maar liefst 6.688 auto's werden gescand tijdens de gezamenlijke controle op de Kooilaan. Vorige maand vond er ook al een dergelijke controle plaats op diezelfde plaats. (Archieffoto: Dennis van Kommer, via Twitter).

Beslag op 22 auto's bij grootschalige verkeerscontrole

De politie heeft gisteren tussen 14.30 uur en 22.30 uur in samenwerking met de belastingdienst een grootschalige verkeerscontrole gehouden op de Kooilaan. In totaal werden er 6.688 voertuigen gecontroleerd. Bij dertig bestuurders werd een blaastest afgenomen, twee hadden te diep in het glaasje gekeken.

Verder deelde de politie bekeuringen uit voor het rijden door rood licht, het vervoeren van een passagier op een niet juiste zitplaats, telefoneren en het rijden zonder rijbewijs. Een taxi-chauffeur werd bekeurd voor het rijden zonder verzekering.

Tijdens de controle werden bij drie personen openstaande boetes geïnd en werd één bestuurder aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. De belastingdienst haalde 19.406 euro op en legde beslag op 22 voertuigen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×