Bijna 80 procent van de ondervraagde studenten geeft aan te sparen. Als studenten sparen doen ze dat vooral voor vakanties en onvoorziene uitgaven. Daarna volgen een woning, een studie en een motor of auto. (Graphic: Vouchercloud).

Leidse studenten stappen minder

Leidse studenten gaan minder vaak uit dan studenten uit andere steden, 27 procent gaat zelfs nooit uit. Dit blijkt uit het Studenten Uitgaven Onderzoek dat werd gehouden in de twaalf grootste studentensteden. Als Leidse studenten wel uitgaan, kiezen ze het liefst voor een club. In andere gemeenten wordt meestal gekozen voor de kroeg.

Over het algemeen drinken studenten overigens minder dan gedacht, drie tot vijf glazen alcohol. In Leiden drinkt de student het liefst een mixdrankje. Landelijk is bier de absolute favoriet, gevolgd door mixdrankjes en wijn. 

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 40 procent van de studenten één tot twee keer per maand uit eten gaat, ook als ze niet veel te besteden hebben. Meestal wordt het goedkoopste gerecht van de kaart gekozen en geven ze geen fooi. Moeders keuken is favoriet en vakanties worden in de regel online geboekt.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×