ProefPark Leiden gaat niet door; Rrrollend Leiden voortaan twee keer per jaar

Er zijn in het laatste weekeinde van augustus toch geen twee foodtruck evenementen in Leiden. ProefPark Leiden gooit de handdoek in de ring. Organisator Sjors van Wezel vindt Leiden te klein voor twee van deze evenementen tegelijk: “De kans dat de ondernemers die met ProefPark meedoen een gezonde omzet kunnen draaien, wordt wat ons betreft te gering. Daarom hebben we besloten ons terug te trekken.”

Van Wezel baalt er van dat hij geen gehoor kreeg bij de organisatie van Rrrollend Leiden dat in hetzelfde weekeinde de tweede editie beleeft rond de Pieterskerk: “We hebben meerdere keren tevergeefs geprobeerd Trudy Kwik en haar achterban ervan te overtuigen dat dit voor geen enkele betrokken stakeholder een gewenst scenario is. En met name voor de foodtruckondernemers.”

Van 22 tot en met 24 augustus wordt door Van Wezel en zijn mensen wel – net als vorig jaar – ProefPark Haarlem georganiseerd. Voor uitbreiding gaat hij nu kijken naar andere steden.

De tweede editie van Rrrollend Leiden wordt gehouden op 29, 30 en 31 augustus. De aanmeldingen rollen binnen. Eerder zei mede-organisator Alexander van Nimwegen al te streven naar 100 foodtrucks tijdens de komende Rrrollend Leiden. Inmiddels is ook duidelijk dat het evenement een vaste plek krijgt op de Leidse evenementenkalender. Rrrollend Leiden is er voortaan twee keer per jaar. Eind mei en eind augustus.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×