(Foto: Liander).

Werkzaamheden Breestraat begonnen

Liander is deze week begonnen in de Breestraat met het vervangen en uitbreiden van ondergrondse kabels voor gas en elektriciteit. De werkzaamheden worden nu uitgevoerd in plaats van pas over een jaar of twee. Dat was eigenlijk de planning van Liander, maar dat zou betekenden dat de Breestraat twee keer binnen enkele jaren op de schop zou moeten. Eind juni begint de gemeente namelijk met de herinrichting.

Audiofragment: Wethouder Strijk over de werkzaamheden op de Breestraat.

De komende weken liggen door de werkzaamgheden van Liander vooral de stoepen open. Dat betekent dat de meer dan 700 bussen per dag nog een paar weken door de Breestraat kunnen blijven rijden. Eind van de maand, na de Lakenfeesten en de Maskerade van Minerva die in het kader van hun lustrum door de Breestraat trekt, wordt er steeds een stuk van de Breestraat afgesloten en opnieuw ingericht.

De bussen gaan dan tijdelijk via de Hooigracht en de Langegracht rijden. De gemeente is daar dan klaar met alle werkzaamheden rond de herinrichting van de kruising Hooigracht / Ir. Driessenstraat (al afgerond) en de kruising Langegracht, Klokpoort.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×