Henny Wiggers - de oprichter van Henny's Rits - ging er met het vaatje vandoor. De 50 haringen schenkt hij aan een bejaardenhuis. (Foto's: Dennis Oudshoorn, video: Chris de Waard).

Eerste vaatje 3 oktober-haring brengt 13.500 euro op

Op de haringveiling van het 3 October Gilde is het ‘eerste’ vaatje haring gisteren voor 8.675 euro van de hand gegaan. Op het Burchtplein hamerde Alexander Pechtold – het was gisteren de tiende keer dat hij speciaal voor het 3 October Gilde zijn oude beroep van veilingmeester weer even oppakte – eerst een hele serie ‘kavels’ af, daarna begon het veilen van het vaatje. Dat ging op z’n ‘Amerikaans’. Dat betekent dat iedereen moet betalen wat íe biedt. Opgeteld kom je dan aan een flinke opbrengst. In totaal bedroeg die 13.500 euro. Iets meer dan de ruim 12.000 van vorig jaar.

Een deel van de opbrengt gaat, samen met een bedrag dat vorig jaar al opzij werds gelegd, naar het groen maken van de verlichting tijdens de Taptoe op 2 oktober. De walmende dieselaggregaten verdwijnen dan uit de optocht van de verenigingen.

Veilingmeester Pechtold aan het werk tijdens de veiling van het 3 October Gilde.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×