Een hoogtepunt op het hoogste punt: wethouder Laudy plaatst de windvaan op de nok van het complex. (Foto's: Chris de Waard).

Appartementen Eduard IJdo uitverkocht

De 17 monumentale stadsappartementen die worden gebouwd in de voormalige Vrijplaats Koppenhinksteeg zijn allemaal verkocht. Gisteren werd het hoogste punt bereikt toen wethouder Laudy een windvaan op de nok van het in Eduard IJdo - naar de Boek- en Steendrukkerij die er ooit huisde – herdoopte complex plaatste. Bovenop de opnieuw opgetrokken klokgevel aan de waterkant.

Audiofragment: Wethouder Laudy plaatste gisteren de windvaan op het appartementencomplex Eduard IJdo waarvan de bouw het hoogste punt bereikte.

De komende maanden worden de appartementen afgebouwd. Rond 3 oktober zijn de steigers verdwenen en wordt er binnen verdergewerkt aan de afwerking. In maart 2015 krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement en kunnen ze met inrichten beginnen. “Eigenlijk hoeven ze alleen zelf de keuken uit te zoeken, de rest doen wij. Zelfs de kleur verf op de muren,” zegt ontwikkelaar Hans Bakker van Atrium Vastgoed dat het complex enkele jaren geleden kocht en renoveerde.

windvaan.jpg

Zoon Pim van de Geijn van smid Sjaak zorgde voor het vergulden van de windvaan. (Foto: Sjaak van de Geijn)

De windvaan is een kopie van het origineel. Ooit stond er al eentje, maar die is in het verre verleden verloren gegaan. Alleen op een oude foto was nog een stukje zichtbaar. De rest verzon Bakker erbij. Smid Sjaak van de Geijn – die van de Oude Varkenmarkt – heeft hem vervolgens vervaardigd. Met hulp van zoon Pim die het vergulden van de sierlijke ‘E’ voor zijn rekening nam.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×