Jan van Houtpenning voor Hein van Woerden

Burgemeester Lenferink heeft zojuist in de Hooglandse Kerk de Jan van Houtpenning overhandigd aan scheidend chef kabinet van de gemeente Leiden Hein van Woerden. “Van Woerden heeft zich tientallen jaren lang op uitmuntende wijze ingezet voor de belangen van Leiden en haar inwoners,” zo memoreerde de burgemeester de zeer lange loopbaan van Van Woerden bij de gemeente. 

Hein van woerden onderhield ten behoeve van het college relaties met organisaties binnen en buiten de stad. Lenferink: “Hij heeft zich een ware ambassadeur van de stad getoond.”

Duizenden Leidenaren, vele hoogwaardigheidsbekleders en een groot aantal leden van het koninklijk huis hebben door het organisatievermogen van Hein van Woerden bijzondere momenten in Leiden beleefd. ”Van bruidsparenbijeenkomsten tot lintjesregens, van bezoeken van staatshoofden tot protocollaire activiteiten in het kader van Leidens Ontzet, de uitvoering van de Mattheus Passion en van het WeihnachtsOratorium, van grootse nieuwjaarsbijeenkomsten tot kleine ontvangsten: Hein van Woerden heeft er mede voor zorggedragen dat iedereen zich welkom voelde.” 

Dat Van Woerden nu hij met pensioen gaat zelf geen lintje krijgt, is zijn uitdrukkelijke wens. Hein, die elk jaar op de dag voor Koninginnedag – en nu voor Koningsdag – een hele serie te onderscheiden Leidenaren onder valse voorwendselen naar de Hooglandse Kerk moest lokken voor de lintjesregen, zegt daarover: “Een lintje graag, maar niet omdat ik gewoon mijn werk goed heb gedaan.”

De Jan van Houtpenning is daarom meer op zijn plaats. De gemeente Leiden kent die namelijk uitsluitend toe aan ambtenaren die zich jarenlang op bijzondere wijze hebben onderscheiden bij de uitoefening van hun functie. En dat geldt zeker voor Van Woerden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline