Een deel van de winnaars van het amateurvoetballeiden-gala. (Foto: Jack Wolters).

Voetbalsterren stralen tijdens gala Leidenamateurvoetbal.nl

Onder grote belangstelling werden afgelopen zaterdag tijdens het gala van leidenamateurvoetbal.nl de beste spelers van het seizoen 2013/2014 uit Leiden en omgeving in de schijnwerpers geplaatst. 

De bekendmaking en uitreiking van de prijzen in de diverse categorieën werd voorafgegaan door een wedstrijd tussen twee prominententeams, samengesteld aan de hand van de spelers- en topscorersklassementen. Dit alles onder leiding van toptrainers als Niek Oosterlee (Rijnsburgse Boys) en Edwin Vurens (ex-international en voormalig trainer van ARC) aan de ene kant, en anderzijds Alfons Groenendijk (ooit Ajax en Manchester City en afgelopen seizoen trainer van Jong Ajax) en Patrick Heijmans (trainer vv Roodenburg). De amusante wedstrijd werd geleid door voormalig topscheidsrechter Dick Jol. 

Onder de beste weersomstandigheden hield leidenamateurvoetbal.nl voor de derde keer een kleinschalig gala, dit keer met Lugdunum aan de Oegstgeesterweg in Leiden als gastheer. Dat de website, die het regionale amateurvoetbal op de voet volgt, een steeds grotere groep liefhebbers van het spelletje aanspreekt, bleek uit de grote belangstelling afgelopen zaterdag en het alsmaar stijgende aantal hits op internet.

De tribunes van de groenwitten waren bij de prijsuitreiking volgepakt met spelers, bestuursleden, trainers en andere belangstellenden van onder meer Kagia, Woubrugge, SJZ, Meerburg, FC Rijnvogels, Voorschoten ’97, RCL, Oegstgeest, Koudekerk en alle Leidse clubs.

In de spelersklassementen vielen de navolgende spelers in de prijzen: Jordy Groot (SJC), Maikey Parami (UVS), Michael van Voorthuijzen (GHC), Lars van der Pijl en Fanuel Waandels (TAVV), Sergio Vrede (Lugdunum), Kevin Wassenaar (Leidsche Boys, za), Otmane Mouhyieddine (GOL Sport), Dave de Wit (Woubrugge), Michael Verhoef (RCL) en Arjan Hoogenboom (MMO).

Evert van Rest (UVS,za), Patrick Schaap (FC Lisse,zo) en Jordy Wong (MMO) werden de topschutters van het seizoen en ontvingen eveneens diverse fraaie beloningen. De prijzen werden onder meer uitgereikt door gastspeler Erik Falkenburg (voorheen Oegstgeest, UVS, Sparta, Jong Oranje, NEC, Go Ahead en volgend seizoen NAC Breda, red.) en diverse trainers van onze regionale clubs. De spelers waren duidelijk ingenomen met hun uitverkiezing. Ze werden het afgelopen seizoen gevolgd door objectieve voetbalkenners.

De website over het Leidse amateurvoetbal is ondertussen niet meer weg te denken. Initiator en hoofdredacteur van de site is Hennie Kanbier, die zijn ‘liefdesbaby’ in populariteit ziet groeien bij de clubs en hun aanhang. Een groep van al ruim 25 redacteuren en columnisten vertoeft regelmatig langs de lijnen, in de kantines en bestuurskamers en bellen zich een slag in de rondte om als eersten geïnformeerd te worden en de belevenissen te delen met het lezerspubliek. De website is het gehele jaar bereikbaar via www.leidenamateurvoetbal.nl!

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×