Een ziekenhuis is niets zonder een ambulance. Met hulp van het Willem-Alexander Kinderfonds en studenten van de afdeling houtbewerking van het ROC Leiden is dat probleem verholpen. (Foto: Toon van der Poel).

Kinderziekenhuis van het LUMC ontvangt Berenambulance

Vanmiddag kreeg de Berendokter van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) een nieuwe werkplek voor zijn spreekuur op de polikliniek van het WAKZ: de multifunctionele Berenambulance. Het project ‘Berendokter’ richt zich op zieke kinderen die zijn opgenomen of op het spreekuur langskomen in het kinderziekenhuis. Door middel van een rollenspel kan het kind kennis maken met de gezondheidszorg, ook zonder zelf ziek te zijn.

Kinderen die in het WAKZ liggen of langskomen maken graag gebruik van de Berendokter. Zo kwam er een beer binnen die meerdere keren was gevallen en hierdoor last had van zijn neus en kontje. Er moest een verbandje omheen.

Berendokter is een project dat georganiseerd wordt door EMSA, de werkgroep Europese Educatie en Integratie van studievereniging IFMSA-LUMC. Bij dit project worden kinderen uitgenodigd om samen met medisch studenten hun zieke knuffel beter te maken. Het doel is om kinderen te helpen bij het verwerkingsproces van hun ziekte en het verminderen van angstgevoelens voor artsen. Medisch studenten leren ook van dit project; zij leren hun communicatieve vaardigheden af te stemmen op kinderen van verschillende leeftijden. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×