Zaterdag treedt Nielson op op het Stadhuisplein. (Foto's: PR).

29e Lakenfeesten hebben historisch tintje

Morgen beginnen de 29e Lakenfeesten. Tot en met zondag staat de stad vier dagen lang in het teken van de Leidse Lakenfeesten die dit jaar in het teken staan van de oorsprong van het traditionele feest. De bloeiende lakenindustrie rond 1400 zette onze stad goed op de kaart.

Deze historie mogen wij niet vergeten, daarom wordt er tijdens de Lakenfeesten op feestelijke wijze naar het Leidse laken verwezen. Deelnemers van de Peurbakkentocht is bijvoorbeeld gevraagd het laken te laten terugkomen in de versiering van de peurbak.

Ook Museum de Lakenhal heeft naast de tentoonstelling ‘7 eeuwen Leids Laken’ een speciale actie met het laken.

De Lakenfeesten staan garant voor vier dagen lang feest in Leiden. De editie van 2014 is flink uitgebreid. Een van de hoogtepunten vormt het optreden van singer-songerwriter Nielson die we kennen als finalist van het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ van Giel Beelen. Naast zijn succesvolle nummers ‘Beauty & The Brains’ en ‘Hoe’, werkte hij samen met Blof en Miss Montreal. Dit voorjaar is zijn nieuwe album “Zo Van Ah Yeah” uitgekomen, hij komt speciaal naar Leiden om daar wat van te laten horen. Het optreden van Nielson is zaterdagmiddag van 17.00 uur tot 17.30 uur op het Stadhuisplein.

Peurbakkentocht.JPG

Zoals elk jaar is er natuurlijk de SportCity Peurbakkentocht. De tocht – met dit jaar 49 deelnemenden peurbakken – wordt net als vorig jaar op vrijdag gehouden en het eindfeest is op het Stadhuisplein. Ook de Dragonboatraces staan weer op het programma. Deze wedstrijden vinden plaats op zaterdag.

Het Leids Bierfestival (zaterdag) en het Gouden Pet-festvial (zondag) zijn een vast onderdeel geworden van de Lakenfeesten. Verder de Peurbakkenmarkt, de nostalgische kermis en de zomerse kermis en heel veel muziek gedurende de vier dagen. Tijdens de Lakenfeesten vindt tegelijkertijd Leiden Culinair plaats. Dankzij dit culinaire evenement op de Garenmarkt, komt de inwendige mens ook niets tekort.

Kijk voor het hele programma op www.lakenfeesten.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×