Kunstenaar Ruud Kuijer geeft lezing in Museum Boerhaave

Zondag 6 juli geeft beeldhouwer Ruud Kuijer om 14.00 uur een lezing in Museum Boerhaave over zijn werk, getiteld ‘Sculptuur-Verbeelding-Techniek’. De kunstenaar geeft zijn kijk op de wisselwerking tussen verbeelding, materiaal en techniek. Voor hem zijn sculpturale verbeelding en techniek onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Kuijer zal ook vertellen over het het proces van ontstaan van zijn sculpturenproject Waterwerken aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht en specifiek op het maakproces van zijn 14 meter lange beeld Waterwerk VI Overstag, van allereerste idee tot uiteindelijke plaatsing. Ook licht de betonbeeldhouwer zijn idee├źn toe aan de hand van de tentoongestelde werken in Museum Boerhaave.    

De lezing van Ruud Kuijer vindt plaats in het kader van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden. Aanmelden voor de lezing van via de website van Museum Boerhaave. Toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Naast de lezing is er ook een tentoonstelling met een selectie werken van Ruud Kuijer. Deze is tot en met 4 augustus te bezichtigen in Museum Boerhaave. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×