Zeilsensatie komt naar regio Leiden

De gemeentes Leiden, Leiderdorp, Kaag en Braassem en Teylingen horen bij de 15 gemeentes die meedoen met het Nationaal Regenboogevenement, een zeilevenement met veel spectaculaire races op het water en verschillende activiteiten aan wal. Op dinsdag 1 juli start het evenement met een Sail In. Hierbij presenteren de deelnemende teams zich met een mooie binnentocht. Rond 18:00 zal de sleep van boten aankomen bij de Zijlbrug, om daar Leiden in te varen naar de Zeilpoort.

De eerste race zal plaatsvinden op de Kagerplassen op woensdag 2 juli, vanaf 13:00. Gedurende de wedstrijd is er ook een programma aan wal. Bij de Kaagsocieteit staat er een springkussen en kunnen kinderen geschminkt worden als Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. De roeiers van studentenroeivereniging Njord nemen bezoekers mee in een waka, een traditionele Maori-boot van het Museum van Volkenkunde. Rond 18:00 zal de eerste dagprijs worden uitgereikt.

De zeilsensatie gaat door tot 6 juli en reist na de eerste wedstrijd door naar het noorden via de Westeinderplassen, Vinkeveense Plassen en Nieuwkoopse plassen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×