Zaterdag strijden de drakenboten weer op het water tussen de Apothekersdijk en de Boommarkt. Er zijn meer deelnemers van vorig jaar, meldt bestuurslid Nilles Raken van de Lakenfeesten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Rembrandt dwingt weer doorvaart af bij Drakenbootraces

Rederij Rembrandt krijgt zaterdag weer drie keer een vrije doorvaart tijdens de Drakenbootraces. De reder had ook nu weer om vijf doorvaartmomenten gevraagd, maar net als vorig jaar heeft de gemeente besloten dat drie meer dan voldoende is. Bij meerdere tijdrovende onderbrekingen zouden de Drakenbootraces waarschijnlijk geen doorgang vinden. Voor elke doorvaart moeten boeien en lijnen worden weggehaald. Dat kost veel tijd en dan haakt ook het publiek af.

Vorig jaar heeft Rembrandt overgigens geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met de rondvaartboten over het drakenboot-parcours te varen. Uit angst om bekogeld te worden door boze omstanders, was toen het verweer. Als er ook dit jaar geen rondvaartboten gebruik maken van de vrije doorvaartmomenten, wordt volgend jaar door de gemeente bekeken of die wens in de toekomst nog wel gehonoreerd moet worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×