Beeldenzager Marco Caspers vervaardigde rond de opening van Leiden Culinair een beeld met het nieuwe logo van het festival. Het wordt geveild ten bate van Xenia Hospice. (Foto: Chris de Waard).

Loco-burgemeester en kettingzaagkunstenaar openen Leiden Culinair

Als de burgemeester zelf is verhinderd, nemen de wethouders hem waar bij officiële aangelegenheden. Als loco-burgemeester. DE vijf Leidse wethouders hebben daarvoor ook een volgorde afgesproken en pas als er vier niet kunnen, komt de vijfde ‘loco’ in beeld. Dat is PvdA-wethouder Marleen Damen die er daarom niet op had gerekend om al zo kort na haar benoeming de ambtsketen om te kunnen hangen. Toch gebeurde dat vandaag toen ze Leiden Culinair opende op de Garenmarkt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/156279359″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard ging naar de opening van Leiden Culinair en maakte een reportage.

Na die opening was het de beurt aan Marco Caspers. Als ondernemer maakt hij prototypes van producten, maar ij heeft ook nog een daarvan afgeleide hobby: die van beeldenzager. Soms verzaagt hij ijsblokken, maar vandaag was het een boomstronk die hij met de kettingzaag te lijf ging. Toen Caspers klaar was met zagen was daar het logo van Leiden Culinair uitgezaagd. Het beeld wordt de komende dagen geveild, de opbrengst gaat naar het pas geopende jongerenhospica Xenia aan de Kloosterpoort.

Loco-burgemeester Damen opende Leiden Culinair afgelopen donderdag.

Leiden Culinair duurt nog tot en met aanstaande zondagavond 21.30 uur. Die avond speelt ook Oranje tegen Mexico. het bestuur van Leiden Culinair is er op het laatste moment in geslaagd om een groot scherm te regelen. De achtstefinalewedstrijd van dit WK Voetbal is daarom te zien op een scherm van vier bij drie meter.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×