(Afbeelding: Gemeente Leiden.)

Uitstel Hotel Rapenburg leidt mogelijk tot afstel

Leiden heeft tegenwoordig een aanzienlijke hotelcapaciteit, maar nog geen authentiek en historisch hotel midden in de binnenstad. Dat was een paar jaar geleden aanleiding voor het stadsbestuur om op zoek te gaan naar een partij die aan het Rapenburg een luxe hotel wilde realiseren in het enorme complex aan het Rapenburg 48. Die partij werd begin 2012 gevonden in Hillgate Properties dat het gebouw – dat helemaal doorloopt tot aan het Pieterskerkhof – wel wilde transformeren tot een vier of vijf sterrenhotel met 70 kamers, zes appartementen en vier suites.

Begin dit jaar was er nog steeds geen activiteit waarneembaar aan het Rapenburg en werd duidelijk dat er problemen waren gerezen tussen gemeente en ontwikkelaar. De plannen die Hillgate indiende, weken zo sterk af van wat was toegestaan dat de gemeente de aanvraag in januari niet ontvankelijk verklaarde. Eerder deze maand kwam de gemeente daarop terug en gaf Hillgate tot afgelopen maandag de tijd om alsnog een passend plan in te dienen. Niet omdat daar veel van werd verwacht, maar om de eigen juridische positie veilig te stellen.

Hillgate heeft nog geen nieuw plan ingediend en vraagt opnieuw om extra tijd. Of ze die krijgen is nog maar de vraag. Wethouder Laudy laat nu eerst uitzoeken wat een en ander betekent voor het verdere verloop van de procedure. Naar verluidt rekent de gemeente er inmiddels niet meer op dat Hillgate daadwerkelijk tot de gewenste ontwikkeling overgaat.

Leiden hotelrapenburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×