Een van de afscheidnemende bestuursleden is Gerrit Jan de Bruyn. (Archieffoto: Sleutelstad).

Oprichters Ideewinkel nemen afscheid

Tien jaar lang stonden ze aan het roer van de Ideewinkel Leiden. Gerrit Jan de Bruyn en Margje Vlasveld. Maandag nemen ze afscheid tijdens een extra feestelijke editie van het Groene Ideecafé in Scheltema. Gerrit Jan de Bruyn vertrekt als bestuurslid van de Stichting IDeeWinkel. Hij werd tien jaar geleden door Bessie Schadee gevraagd mee te helpen om in de Leidse regio duurzame burgerinitatieven te stimuleren.

Margje Vlasveld, initiatiefnemer van de Stichting IDeeWinkel en projectleider van het Groene IDeeCafé neemt ook afscheid. De IDeeWinkel en Het Groene IDeeCafé zijn gestaag gegroeid en Margje is blij dat er inmiddels een team bevlogen en kundige mensen is dat enthousiast doorpakt en verder gaat met het stimuleren en ontwikkelen van duurzame burgerinitiatieven en een groen lokaal netwerk.

Heel natuurminnend Leiden kent Gerrit Jan de Bruyn van zijn inspirerende colleges aan de Leidse universiteit over ecologie en het ontstaan en teloorgaan van het landschap waarin wij wonen of zijn activiteiten voor het IVN (Instituut voor Natuureducatie). Veel jongeren kennen hem als de Buizerd, gids van de Stichting Het Bewaarde Land, een bevlogen club waarvan hij medeoprichter is en die al vele jaren schoolkinderen in staat stelt de natuur te beleven door meerdere dagen achtereen te verblijven in de ruigste gebieden die er nog te vinden zijn.

Oud-voorzitter Bessie Schadee zal beiden in een korte toespraak bedanken voor al het werk in het afgelopen decennium. Bessie werd destijds door Margje gestrikt om voorzitter te worden, terwijl zij op haar beurt Gerrit Jan warm maakte om secretaris te worden. Bessie heeft sinds haar aftreden als voorzitter niet stil gezeten, maar richtte de stichting Gezonde Gronden op in Den Haag en startte een praktijkleergang voor boeren en balkontuinprojecten.

Wim van Rijn van Geitenboerderij Het Geertje en Ludy Feijen, de bekende Leidse buitenkunstenaar, zullen ook aanwezig zijn. Beide zijn Groene Geuzen en waren betrokken bij het wel en wee van het IDeeCafé. Deze avond zal er een nieuwe Groene Geus bijkomen. Wie, dat is nog geheim.

Groene Ideecafé, maandagavond 30 juni in Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden. Aanvang 20.15 uur, inloop 19.30 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×