Cultuur071 van saxofonist Bart Wirtz tot de wiebelbillenboogie

Bart Wirtz is studiogast en winnaar van de Edison in 2012. Hij is opgegroeid in Leiderdorp. Zat op het Stedelijk Gymnasium en zat toen ook al in een bandje. Ook thuis hoorde hij veel muziek en zijn vader speelde gitaar. We praten over zijn cd’s iDreamer (in New York opgenomen) en zijn nieuwe cd Interview (Studio 150, Amsterdam). Het gaat over sfeer, over componeren en over de trompettisten die op zijn cd’s meespelen.


Audiofragment: Luister hier de uitzending terug met studiogast Bart Wirtz

Ook in de studio Annemieke Tump van Lakcursussen over de zomercursussen: locatietheater, fotosafari, dansbeleving en een cursus songwriting. Daarover vertelt jazz-zangeres Vivienne Aerts die de cursus geeft. Je leert alles over de theorie van het liedjes schrijven en aan het eind neemt ze alles op cd op. Kijk op www.lakcursussen.nl voor data en inschrijven. 

Greet Meesters vertelt in de studio over Rood en Wit, een duo dat ze samen al 10 jaar met Franca Riezebos vormt. Ze maken muzikale prentenboekenvoorstellingen, speciaal voor de leeftijdsgroep van 2 tot 6! Meer over de jubileum voorstelling op //www.greetmeesters.nl/rood_en_wit 

Tips voor muziek deze week: op Leiden Culinair speelt Ape not Mice, vanmiddag finale van Hutspop om 16.00 u op het Stadhuisplein. Om 17.00 is de Kik in Velvet. Morgen weer het Gouden Pet festival. Dinsdag Dayna Kurtz in de Qbus. Nog veel meer tips zijn te vinden op //muziekgezien.blogspot.nl/

In het laatste half uur van de uitzending horen we nog meer over het leven van studiogast Bart Wirtz, dat hij in Rotterdam, New York en Amsterdam heeft gewoond en dat hij sinds kort weer terug is in Leiden. Met het gedicht jazzclub van Billy Collins sluit Bart deze jazzy uitzending af. 

Luister volgende week weer naar Cultuur071 op Sleutelstad. 93.7 fm of via de kabel 102.4. Dan is directeur van CORPUS, Huub Lazarom onze studiogast.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×