Een van de eersteprijswinnaars tijdens de Peurbakkentocht afgelopen vrijdag. De Lego-boot van het Leidsche Tuynhuis. (Foto's/video: Chris de Waard).

Kleurrijke Peurbakkentocht: vrolijk begin Lakenfeesten

Vrijdag was een rustdag voor wat betreft het WK in Brazilië. Dat gold zeker niet voor de opvarenden van de 49 peurbakken die ’s avonds meededen aan de 29e Peurbakkentocht. Live muziek was een aandachtspunt voor de jury, zo was vooraf bekend gemaakt. En ook het gebruik van lakens kon voor extra punten zorgen.

De jury, dit keer onder voorzitterschap van oud-wethouder Jan-Jaap de Haan mocht in drie categorieën prijzen uitdelen. Particulieren, non-profit instellingen en bedrijven. Respectievelijk gingen De Stamgasten (Hoog en Droog), de Legoboot van het Leidsche Tuynhuis en Dominia (Circus) er met de eerste prijzen vandoor.

Tientallen peurbakken trokken ook afgelopen vrijdagavond weer door de Leidse binnenstad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×