Sinds eind vorig jaar loopt de actie 'Een tientje voor T. rex' die inmiddels ruim 3 miljoen euro heeft opgebracht. (Archieffoto: Chris de Waard).

Tussenstand actie 'Tientje voor T. Rex' ruim 3 miljoen

De actie ‘Tientje voor T. Rex’ heeft tot nu toe 3 miljoen euro opgeleverd. Dit heeft Naturalis afgelopen zaterdag tijdens de Lakenfeesten bekendgemaakt. De onthulling vond plaats op het Stadhuisplein in aanwezigheid van burgemeester Henri Lenferink, Directeur Edwin van Huis en de eerste donateur van de actie. Het totaalbedrag dat nodig is om het skelet van de T.rex naar Leiden te halen is 5 miljoen euro. Naturalis wil dit bedrag voor het eind van het jaar bijeen gebracht hebben. Dit geld zal gebruikt worden voor de aankoop, preparatie en vervoer van het skelet.

De Tyrannosaurus werd in augustus 2013 in Montana (VS) door Naturalis opgegraven. Naturalis zal buiten Noord-Amerika het enige museum zijn dat deze enorme vleeseter in haar collectie heeft. Zaterdag werd tevens de nieuwe Naturalis Dinosaurus App gelanceerd, bedoeld voor iedereen die in dinosauriĆ«rs geinteresseerd is.  In deze app zijn 160 soorten terug te vinden met tekeningen en beschrijvingen. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×