De komende weken is de Kooilaan afgesloten voor doorgaand verkeer. (Foto: PR).

Kooilaan op de schop

Vanaf vandaag is de Kooilaan drie weken lang afgesloten voor het verkeer. De weg wordt opengebroken om een duiker aan te leggen die in de toekomst ondergronds het water tussen de Bernhardkade en de Surinamestraat gaat verbinden. Het verkeer wordt omgeleid via een bypass naar de Surinamestraat.

Verkeer vanaf de Willem de Zwijgerlaan kan na het eerste stuk van de Kooilaan de Bernhardkade indraaien. Het parkeerterrein blijft toegankelijk. Er wordt voor winkelend publiek tijdelijk een extra parkeervoorziening aangelegd op de locatie waar voorheen het Marecollege stond. Volgens planning zijn de werkzaamheden aan de duiker 25 juli gereed.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×