Drie aanhoudingen na diefstal handtas

Zondagavond werd op het parkeerterrein van de Sperwerhorst een vrouw bestolen van haar handtas. De vrouw haalde samen met haar vriend een aantal tassen uit de auto toen in een onbewaakt moment twee mannen er met haar handtas vandoor gingen. Familie van het slachtoffer zette de achtervolging in, maar verloren de verdachten ter hoogte van het Regenboogpad – eveneens in de Merenwijk - uit het oog.

Even later werd bij het buurthuis aan het Eksterpad een 20-jarige man uit Leiden beticht van de diefstal. De beschuldigde jongeman was hierover zo boos dat hij verhaal ging halen bij de woning van het slachtoffer. Daarbij heeft hij de familie met een mes bedreigd en een raampje in de deur ingetikt. Daarop is hij per auto vertrokken. De politie kon hem later aanhouden.

Twee anderen jongens, een 19- en 17-jarige Leidenaar, werden aangehouden omdat ze waarschijnlijk ook betrokken waren bij alle ongeregeldheden. Ook hadden ze agenten beledigd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×