Het terrein van de Buitendag op de Vlietlanden. Het besloten openluchtfestival is een klein rustpunt in de zeer drukke feestperiode van het Lustrum Paradox. (Foto: Jos Moesman)

Donderdag 3 juli open dag Lustrum Minerva

De lustrumviering van Minerva is, na lange voorbereiding, het afgelopen weekend losgebarsten. Ook gewone Leidenaren en studenten zijn bij diverse activiteiten van harte welkom om de 200e verjaardag van de studentenvereniging te vieren. Vooral op de Open Dag op donderdag 3 juli staat er veel op het programma in de stad en op het Lustrumterrein.

Audiofragment: Frank Lameijer en Celine Lemoine van de Lustrumcommissie Minerva over de Open Dag.

In de stad kan worden deelgenomen aan de City Survival Run. De 3,8 kilometer lange koers zit vol met obstakels en uitdagingen. De start is op de Garenmarkt, waarna je onder andere via het Van der Werffpark, de Hortus Botanicus en de Pieterskerk door het centrum van de Sleutelstad rent. De City Survival Run staat in het teken van het goede doel. De deelnamekosten van 10 euro gaan volledig naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Meedoen kan door je van te voren aan te melden, of tussen 13.00u en 18.00u ter plaatse aan de start op de Garenmarkt. 

Het Lustrumterrein is ook geopend voor belangstellenden. Mensen die het terrein betreden moeten volgens Frank het idee krijgen even op vakantie te zijn. Zo zijn er een bowlingbaan, een bioscoop, een zwembad en een speciaal restaurant. De poorten gaan vanaf 13.00 uur open. Voor buurtbewoners uit het Haagwegkwartier wordt, ook op donderdag 3 juli, de Lustrummusical Cabaret opgevoerd in de speciaal gebouwde musicaltent.

De Open Dag wordt feestelijk afgesloten met het Universiteits- en Stadsfeest van 22.00u tot in de late (of vroege) uurtjes. Voor het feest zijn kaarten beschikbaar. Vanwege de nieuwe drank- en horecawet geldt bij het Universiteits- en Stadsfeest een minimumleeftijd van 18 jaar.

Meer informatie over de openbare activiteiten is te vinden op de lustrumwebsite.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×