Harry Knipschild (l) met Joost den Draaijer in 1964.

Veronica-piraat geeft studenten lesje pop

Oud-producer en voormalig Veronica-medewerker Harry Knipschild doceert vanaf deze maand popgeschiedenis aan aankomend studenten in Leiden. Dit meldt het universitaire weekblad Mare. Door zijn belangstelling voor popmuziek werd hij in 1964 door Radio Veronica aangenomen als producer van het programma ‘ Veronica’s Rhytm & Blues Hop’, dat gepresenteerd werd door Joost den Draaijer (Willem van Kooten).  In 1995 verruilde Knipschild de muziekindustrie voor een studie geschiedenis in Leiden. Hij is inmiddels gepromoveerd en is docent Indonesische geschiedenis. Achter in zijn proefschrift staan bijna vijftig namen, van drs. P. tot Jimi Hendrix. Allemaal artiesten met wie hij samenwerkte. De aankomend studenten zijn leerlingen van het Pre-University College. Dit onderdeel van de Universiteit Leiden verzorgt onderwijs voor getalenteerde leerlingen uit de bovenbouw van het vwo.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×