Ter hoogte van de Baanderij werd vrijdag een stoffelijk overschot gevonden in het water van de Zijldijk. De politie is op zoek naar de identiteit van de man. (Foto: Twitter).

Politie op zoek naar identiteit verdrinkingsslachtoffer Leiderdorp

De politie doet onderzoek naar de identiteit van een stoffelijk overschot dat afgelopen vrijdag rond 10.40 uur is aangetroffen in het water langs de Zijldijk in Leiderdorp. Een opvarende van een langskomende boot zag het lichaam ter hoogte van de winkels in het water liggen en belde direct de politie. Duikers van de brandweer hebben het stoffelijk overschot uit het water gehaald. De politie heeft geen aanwijzingen aangetroffen van een misdrijf.

Buurtbewoners die vaak langs de Zijl lopen om hun hond uit te laten, melden dat er al sinds dinsdag een paar schoenen langs het water stond. “Ook hebben mensen de man eerder overstuur op het bankje aan het water zien zitten,” aldus Kim uit de Kooi in een bericht aan onze redactie.

De identiteit van de man is nog niet bekend. De politie verzoekt mensen die informatie hebben of de man herkennen aan het onderstaand signalement zich te melden bij de recherche in Leiden via 0900 – 8844.

De overledene heeft een donkergetinte huidskleur , is 20 tot 30 jaar oud, heeft een tenger postuur en is 1.79 meter lang. Verder heeft hij kort zwart haar en een sikje. Hij droeg donkere kleding. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×