Paul Laudy kreeg vanavond een Koninklijke Onderscheiding. (Foto/Video: Chris de Waard).

Paul August Joseph Laudy Koninklijk Onderscheiden

De 35-jarige VVD-wethouder Paul Laudy is sinds vanavond de jongste Leidenaar met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Lenferink speldde hem zojuist tijdens de raadsvergadering de versierselen op die bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau horen. Hij kreeg de onderscheiding in verband met zijn afscheid als raadslid.

Burgemeester Lenferink had gisteravond een verrassing in petto voor Paul Laudy: “Het heeft Zijne Majesteit behaagd…”

Laudy was van 2002 tot en met maart dit jaar raadslid voor de VVD. In die lange periode heeft hij zich met name bezig gehouden met onderwerpen vanuit de ruimtelijke ordening, het onderwijs en de cultuur en de dienstverlening. In 2007 volgde hij Greetje van Gruting op als fractievoorzitter van de VVD. Bij de verkiezingen van 2010 en 2014 was hij lijsttrekker voor zijn partij en tevens onderhandelaar tijdens de collegebesprekingen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/158274480″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Een wat beduusde Paul Laudy over zijn onverwachte lintje.

Naast het raadswerk vervulde Laudy diverse activiteiten voor de VVD: internationaal trainer voor Haya/VVD Internationaal in o.a. Roemenië, Moldavië en Bosnië. Ook is hij Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

Van 2007 tot 2009 was hij beleidsadviseur bedrijfsvoering bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie.

In 2009 en 2010 was hij directiesecretaris bij Pantar Amsterdam, een organisatie die ca. 10.000 Amsterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar (regulier) werk. Vanaf 2010 werkte hij bij Bouwend Nederland als Adviseur Markt & Overheid en was hij verantwoordelijk voor belangenbehartiging van de uitvoerende bouw bij overheden.

Sinds 6 mei 2014 is Laudy wethouder Bouw en Openbare Ruimte.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×