Of dit hek rond het bouwterrein aan de Ter Haarkade op slot gaat beslist de voorzieningenrechter binnen twee weken. (Archieffoto: Chris de Waard).

Kort geding Al Hijra moskee

Omwonenden van het in aanbouw zijnde islamitisch centrum Al Hijra aan de Ter Haarkade hebben samen met Leefbaar Leiden een kort geding aangespannen tegen de bouw van de moskee. Ze vroegen de rechter gisteren om de bouw stop te leggen. Er zou in de plannen te weinig parkeergeledenheid zijn opgenomen, waardoor de buurt overlast vreest.

Ook de molenbiotoop van houtzaagmolen d’Heesterboom – op het terrein van Noordman – wordt aangetast. Daardoor komt de windvang van de stellingmolen uit 1804 in gevaar. De provincie Zuid-Holland heeft weliswaar – als bevoegd gezag – een ontheffing verleend voor de aantasting van die molenbiotoop, maar had eerder aangegeven dat niet te zullen doen. De uitspraak is over uiterlijk 14 dagen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×