De lovende woorden van de burgemeester - 'we zien hem met lede ogen gaan' - deden De Haan zo te zien goed. (Foto: Chris de Waard).

Bescheiden afscheid Jan-Jaap de Haan van Leidse raad

Een enkel woord van de burgemeester was alle aandacht die er gisteravond, aan het einde van de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, werd gewijd aan het afscheid van CDA-raadslid Jan-Jaap de Haan. Na de zomervakantie keert hij niet meer terug als raadslid. De combinatie van zijn nieuwe baan als directeur van Cedris en een jong gezin, heeft hem doen besluiten te stoppen als raadslid. 

Audiofragment: Jan-Jaap de Haan nam eerder al afsacheid als wethouder. Nu verlaat hij ook de gemeenteraad.

Die nieuwe baan bij Cedris heeft hij trouwens actief gezocht. Toen hij hoorde wie hem als wethouder opvolgde, pakte De Haan de telefoon en belde Cedris-voorzitter Job Cohen met het verzoek te mogen solliciteren. Na een strenge selectieprocedure kreeg hij de baan van zijn opvolger en voorganger Marleen Damen ook daadwerkelijk.

In zijn laatste vergadering kon hij nog een laatste politieke succesje vieren. De Leidse Schouwburg mag de foyer uitbreiden. Dat was nog een voorstel van De Haan uit zijn tijd als wethouder. Een van de grote tegenstanders van die foyer was altijd de PvdA. Die partij stemde nu wel voor. Het is zo afgesproken in het coalitieakkoord. Voor voorstander van weleer stemde nu tegen. Leefbaar Leiden moet sinds de komst van raadslid Tomas Kok niets meer hebben van het uitgeven van gemeenschapsgeld aan cultuur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×