Bijpinnen bij de Spar is een van de weinige mogelijkheden in Meerburg om aan contant geld te komen. Al jaren een onwenselijke situatie vinden CDA en PvdA. (Foto: wijkvereniging).

Weer geen pinautomaat voor Meerburg

Al jaren maken verschillende partijen in de Leidse raad zich sterk voor de (terug)komst van een pinautomaat in de wijk Meerburg. In 2011 leek het te lukken toen wethouder Strijk (toen van financiën) op vragen van het CDA wist te melden dat de Rabobank vrijwel zeker een flappentap zou plaatsen. Dat bleek te vroeg gejuicht en ook de poging die CDA en PvdA deze week deden, strandde.

Audiofragment: Gijs Holla van de PvdA Leiden over geld opnemen in Meerburg.

De partijen dachten een bedrag van 60.000 euro te hebben gevonden in de gemeentebegroting om als subsidie aan een bank te verstrekken. Een pinautomaat is in Meerburg volgens de banken namelijk niet rendabel. er moet 20.000 euro per jaar op worden toegelegd. Het geld bleek uiteindelijk al een bestemming te hebben, bovendien wil wethouder Damen (PvdA, financiën) eerst uitzoeken of op die mmmanier geld naar de bank brengen geen verboden staatssteun is.

PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla denkt dat dat wel losloopt. Meerburg is een van de zeven woonservicezones in Leiden. Wijken waar veel ouderen wonen en daar horen nu eenmaal ook voorzieningen op wijkniveau bij. Na de zomer wil de PvdA opnieuw met een voorstel komen om de pinautomaat alsnog te regelen. De komende periode gaat de partij op zoek naar de benodigde euro’s.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×