Het bereiken van de bel leverde naast een flink applaus ook per definitie een nat pak op. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Duizenden bezoekers voor eerste Glibberbal

Mede dankzij het stralende weer was het gisteren enorm druk in het Huigpark bij de Maresingel waar duizenden belangstellenden waren afgekomen op de Leidse variant van Ter land, ter zee en in de lucht. Het aantal deelnemers viel wat tegen, ook omdat er een aantal niet op kwam dagen.

‘Snel naar de Bel’ betekent in een zo origineel mogelijk versierde kar of wagen zo snel mogelijk de vijf meter hoge schans af naar de bel die aan het einde van het plankier boven het water hing. Bellen en droog blijven was er dus niet bij, maar dat is juist een deel van de pret, zo vertelde ook Barry Bakpak die het geheel presenteerde.

Lallen, vallen, optredens en een flyboardshow, gisteren tijdens het Glibberbal. (Video: Chris de Waard).

Advertentie

Leiden glibberbal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×